facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Fethiye - Herşeyi ile Cennet
Fethiye - Herşeyi ile Cennet

   Fethiye, Muğla’nın gözde ilçelerinden bir tanesidir. İlçenin eski ismi Telmessos’dur. Her anlamda çok köklü olan ve eski bir tarihe sahip olan ilçe İslam’dan önce 5 yy. gibi kurulmuştur. Romalıların yaşadığı bölgede Likyalılarında yaşadığı bilinmektedir. İlçede Likyalılardan kalma çok sayıda tarihi eser bulunmaktadır. O dönemden kalan tapınaklar, mezarlar ve antik kentler ilçenin tarihinin ne denli eski olduğunun en net kanıtıdır. Daha sonra Osmanlı kontrolüne geçen ilçe zamanla gelişmeye devam etmiş ve tatil bölgesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlçe içerisindeki tarihi eserlerin birçoğu 1993 yılında yapılan arkeolojik temelli kazılarda ortaya çıkarılmıştır.
 

 Fethiye’de görülmesi gereken tarihi yerler

            Fethiye tarihi anlamda çok eski bir bölge olduğundan görülmesi gereken çok sayıda tarihi eseri bulunmaktadır. İlçede yer alan antik kentler buna en iyi örnektir. Özellikle Tlos antik kenti mutlaka görülmeli ve incelenmelidir. Bunun yanı sıra Patara antik kenti de son derece popüler olan tarihi eserlerden bir tanesidir.

 

 Fethiye’de görülmesi gereken diğer yerler

            Fethiye içerisinde görülmesi gereken yerler yalnızca tarihi olan eski yerler ile sınırlı değildir. Doğal güzellikleri ile ön planda olan bu özel ilçe içerisinde görülmesi gereken daha birçok özel mekan ve yer bulunmaktadır. 12 adalar bunlardan yalnızca bir tanesidir. Özel turlar ile tüm adaların aynı anda gezilmesi ve görülmesi mümkündür. Bunun yanı sıra Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi de mutlaka görülmeli ve deneyimlenmelidir.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.