facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Alanya Eteklerinde Kleopatra Beach

            Kleopatra beachAlanya'nın tarihi yarımadasının batısından, Damlataş'ın bitiminden başlayan, uzunluğu 2 km olan, ismini antik Mısır'ın kraliçesi Kleopatra'dan alan, altın sarısı kumu ve muhteşem, berrak denizi ile görülmeye değer bir plajdır. Denizi 8-10 metreye kadar sığdır.

 

 Kleopatra Kumunun Özelliği Nedir?

            Kumsalın kumları ile ilgili mitolojiye göre, kraliçe Kleopatra ile sevgilisi Roma'lı komutan Antonius adada buluştuklarında, kumlar gemilerle Mısır'dan getirilmiştir. Altın sarısı kumlar sadece Mısır'da bulunmaktadır. Dünyada bir eşi de Kızıldeniz'de bulunan bu muhteşem kumun diğer özellikleri, ateşte yanması, sodalı su içinde kendiliğinden çoğalıyor olması, büyüteçle inceleme yapıldığından hareketli olması diğer özelliklerindendir. Kumun her biri aynı boyuttadır. Bu kumların denizle birleşimiyle harika bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu kumsala terlikle ve havlu ile girmek yasaktır. 24 saat bu güzel plaj koruma altındadır. Kumsaldan kum almak yasaktır. Sahili ve denizi ile büyüleyici Kleopatra beachmavi bayraklıdır.

 

 Kleopatra Plajına Giriş ve Konaklama Nasıldır?

            Plaja giriş ücretsiz olup, şezlong, şemsiye, duş ücretlidir. Öğrenciler, öğrenci indirimlerinden yararlanabilirler. Plaj içerisinde, yeme içme ihtiyaçlarınız için, kafeterya ve büfeler bulunmaktadır. Ada içerisinde, konaklama yapabileceğiniz, çok fazla otel ve pansiyon bulunmaktadır. Tekne, jet ski, paraşüt, deniz bisikletine binmek isteyenler için, sahil boyunca aktiviteler bulunmaktadır.

 

 Kleopatra Plajına Nasıl Gidilir?

            Hava yolu ile ya da kara yolu ile ulaşım imkanı vardır. Uçak, otobüs ya da kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.