facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Bolunun İncisi Yedigöller
Bolunun İncisi Yedigöller

Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesi içerisinde Bolu, Zonguldak ve Düzce illeri arasında yer alan Milli Parka Mengen ilçesi üzerinden ulaşılmaktadır. Yaban hayatın korunması amacıyla ilan edilen milli park içerisinde endemik bitkiler ve yaşamlar yer almaktadır. Batı Karadeniz bölgesinin genel yapısı gereği engebeli arazi nedeniyle heyelanla oluşan göller bulunmakta ve göllerde yer alan alabalık popülasyon ile birlikte zengin bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Bu göller kayan kitleler sonucunda vadiler önünün kapanmasıyla oluşan set gölleridirler. Ayrıca göller alttan doğal kanallarla birbirine bağlıdırlar.
 

-  Yedigöller içerisinde ne tür bitkiler yer almaktadır?

            Bölgede hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarından oluşmaktadır. Kayın ağacı haricinde meşe, kızılağaç, gürgen, karaçam, sarıçam, köknar, ıhlamur, karaağaç, porsuk gibi birçok değişik türde ağaç bulunmaktadır. Yedigöllerbölgesi içerisinde yaşayan canlılar ise karaca, geyik, yabani domuz, ayı, tilki, kurt ve sincap türleridir. İlk olarak kültür alabalığı üretim tesisi 1969 yılında Yedigöller içerisinde yer almaktadır.

 

-  Turistler tarafından neden tercih edilmektedir?

            Yedigöller Milli Parkı doğal özellikleri haricinde kampçılık, olta balıkçılığı, günübirlik ziyaretler, tabiat parkı içerisinde yürüyüş ve piknik ile fotoğrafçılık amacıyla yoğun turist ziyareti görülmektedir. Kapankaya denilen manzara noktasına çıkıldığında Yedigöller ve tüm tabiat parkı görülebilmektedir. Ayrıca burada anıt ağaç bulunmaktadır. Geyik üretim alanını ziyaret etmek mümkündür. Park içerisinde konaklama ve yiyecek amacıyla hizmet edilmektedir. Bunun için dinlenme evleri, kır gazinosu, kantin, misafirhane, bungalovlar, çadır ve karavan alanı gibi imkanlar yer almaktadır.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.