facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Afrodisias Antik Kenti
Afrodisias Antik Kenti

Afrodisias Antik Kenti

            Aydın ili, Karacasu ilçesi sınırları içerisinde yer almakta olan, adını aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite’den alan Afrodisias antik kenti, denizden yaklaşık olarak 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde bulunmaktadır. Tarih boyunca, içinde bulunduğu nehrin havzasının doğal özellikleri ile beslenen kentin en büyük zenginlik kaynağı mermer ocaklarıdır. Mermer ocaklarının kente çok yakın olması, Aphrodisias'ın mermer heykel sanatı için üstün kaliteli bir üretim merkezi haline gelmesinde önemli bir etkendir. Yaklaşık olarak 1-2-km uzaklıkta bulunan antik mermer ocakları ile Afrodisias antik kenti 2017 yılında Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmiştir.

 

 Afrodisias'a Nasıl Gidilir?

            Aydın ili Karacasu ilçesinde bulunan, Geyre beldesinin sınırları içindeki Afrodisias antik kenti, Aydın şehrine 95 km uzaklıkta bulunmaktadır. Buraya ulaşmak zor olmayıp, oldukça kolaydır. Buraya gidebilmek için Aydın Denizli karayolunu takip edip, bu yol üzerinde ilerlerken, Kuyucak sapağından dönüp tabelaları takip etmelisiniz. Kuyucak sonrasındaki yol oldukça virajlı olduğundan dikkatli gidilmelidir.

 

 Tarihte Afrodisias:

            Aphrodisias’ın arkeolojik önemi, tarih süresince çoğunluğu mermerden inşa edilmiş yapıların ve bu yapılarla ilgili kabartma ve yazıtların iyi korunmuş olmasıdır. Aphrodisias, tarihte büyük imzalar taşıyan ve önemli eserleri bulunan heykeltıraşlar yetiştirmiştir.

 

 Afrodisias Kazıları:

            Kentte mimarlık ve heykeltıraşlığın yanı sıra yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda tıp ve astronomi alanlarında da yapı kalıntıları ortaya çıkmıştır. Kentte görülebilecek başlıca yapı kalıntıları hamam, tapınak, stadyum, tiyatro, büyük havuzlu agora, felsefe okulu, piskopos sarayıdır.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.