facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Bebekler İçin Havuzda Göz Sağlığı?
Bebekler İçin Havuzda Göz Sağlığı?

Çocuklar, ebeveynleri için her zaman önemlidir. Doğumundan itibaren yedikleri içtikleri, hastalıklarında ateşlenmeleri dahil her türlü durumda, kaygı ve endişe yaşanılmasına neden olurlar. Özellikler bebeklik çağında, kendi başlarına bir şey yapamayacakları ve bir şey bilmedikleri için ilgilenilmesi daha önemlidir. Yaz aylarında halka açık havuzlarda yetişkin havuzlarının yanında çocuk havuzları da vardır. Bu havuzlarda ebeveyn kontrolünde bebek de yüzdürülebilmektedir. Halka açık olması dolayısıyla, birçok rahatsızlık yaratıcı faktör ve mikroorganizmanın gelişimi bu havuzlarda olabilmektedir. Bu nedenle havuz bulunduran otel, apart, tatil köyü gibi yerleşim alanlarında, havuz suyu dezenfeksiyon ve analizleri gerçekleştirilmektedir.

 

 Havuz Suyu Analizi Zorunlu Mudur?

 

            Bu işletmeler öncelikle yapılan dezenfeksiyonun başarısını gözlemlemek, sonrasında da uygunluğunu değerlendirmek için havuz suyu analizi yaptırmaktadır. Bu analizler ayda en az bir kez yaptırılması, halk sağlığı kriterlerine uygunluk açısından gereklidir. Bu analizlerin yapılıp yapılmaması ve uygunluğunu Sağlık Bakanlığı ekipleri denetleyip, kontrol etmektedir. Havuz suları dezenfeksiyonunda kullanılan en önemli kimyasal olan Klor insan sağlığı açısından ciddi zararlar doğurabilmektedir. Cildin tahriş olması, akciğere su toplanması gibi ciddi rahatsızlıkların yanında, aynı derecede göz sağlığı noktasında da ciddi rahatsızlıklar doğurabilmektedir. Yüksek klor konsantrasyonuna sahip sularda özellikle bebek ve çocukların gözlerinde geçeci görme kaybına varacak rahatsızlıklar doğurabilmektedir. Bu nedenle yapılan faaliyetlerin uygulamalarının doğru yapıldığını görme açısından havuz suyu analizi yapılmalıdır. Doğru şekilde yapılmış olan uygulamaların sağlayacağı hijyen ile güvenle havuza girilebilir.

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.