facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Avrupada Yüksek Lisans Yapma Şartları Nelerdir?
Avrupada Yüksek Lisans Yapma Şartları Nelerdir?

          Avrupa’da yüksek lisans yapmak için istenen belgelere her ülke için hemen hemen aynıdır. Avrupa’da yüksek lisans yapmak için istenen belgeler; başvuru formu, TOEFL başarı belgesi, lisans diploması ve en az iki kişiden alınmış bir referans mektubu olarak sayılabilir. Ayrıca bu dokümanların profesyonel bir şekilde çevrilmiş olması da başvurunuzun en iyi şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte, yüksek lisans bölümü içinde her branşa ait sınavdan geçme zorunluluğu da bulunmaktadır. Sınavlarda alacağınız yüksek puanlar okula kabul edilmenizi sağlayan temel etkenlerdendir. Avrupa’dayüksek lisansbaşvuruları çok önceden başlar. Hatta bazı üniversitelerin bir yıl önceden ilan verdiği bile olmuştur. Yüksek lisans başvurusunda istenen diğer bir belge ise Statement of Purpose kısa adıyla SOP yani amaç mektubudur. Bu mektup üniversiteye kabul için en önemli kriterlerdendir. İyi bir İngilizce dil bilgisi ile yazılmış iyi niyet mektubu, başvurularınızda fark yaratmanızı sağlayacaktır.

 

 Başvurulacak Üniversite Ve Bölüm Nasıl Seçilmeli?

 

            Avrupa’da yüksek lisans yapmaya karar verdiyseniz, yüzlerce üniversite ve program arasından en iyisini seçmeniz için iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu zorlu süreçte doğru karar vermek için dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

 

            Öncelikle Avrupa üniversitelerinin ilerideki hedeflerinizle uyumlu olup olmadığına karar vermelisiniz. Doktora yapacaksanız üniversitenin bu tür olanaklarının olup olmadığını teyit etmelisiniz. Yüksek lisans bölümünüz ile hedefleriniz uyumlu olmalıdır.

 Gitmek istediğiniz yeri; iklim, konaklama, ulaşım, öğretim görevlilerinin kalitesi, öğrenci sayısı, üniversitenin olanakları, eğitimin içeriği, eğitim süresi, eğitimin ücreti ve eğitim kalitesi gibi birçok açıdan değerlendirmelisiniz.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.