facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Antik Kent İçinde Tatil: Antalya Çıralı Plajı
Antik Kent İçinde Tatil: Antalya Çıralı Plajı

 

Sakin ve Huzurlu Belde Çıralı

 

            Çıralı, Antalya Kemer civarında, Kemer'e 40 km, Antalya'ya 80 km uzaklıktadır. Kemer Kumluca ana yolundan ayrılıp, orman içinden giden hafif virajlı yolu takip edenler arabayla yaklaşık olarak on dakikada Çıralı'ya ulaşabilirler. Antalya çıralı plajı çocuklu ya da çocuksuz huzurlu bir tatil isteyenlere ve berrak bir deniz ile yemyeşil bir doğa arayanlara göredir.

 

            3 km uzunluktaki Çıralı sahilinin bir ucunda ünlü Olimpos, diğer ucunda Yanartaş bulunmaktadır. Antalya çıralı plajı, tatil köyü yapılaşmalarından, büyük otellerden uzak, yeşillikler içinde harika doğa ve denize sahip bir yerdir.

 

 Temiz Deniz ve Sahili Vardır

 

            Cam berraklığında, dupduru bir denizi vardır. Deniz dalgasız olup bazen öğle saatlerinde hafif dalga çıkmaktadır. Onun dışında tamamen dalgasızdır. Plajın üst kısımları kumlu, denize doğru hafif taşlı, denizin içi ise taşlıdır. Deniz suyu ılık olup çocukların kıyıda, boylarını geçmeyen yerlerde yüzmeleri için idealdir.

 

 Carettaların Yuvalarına Dikkat

 

            Çıralı sahili Caretta Caretta kaplumbağalarının çok sık bulunduğu ve yumurtladığı yerdir. Yaz aylarında tellerle koruma altına alınmış olan pek çok yuva görmek mümkündür. Kaplumbağalar için yollarını kolay bulabilmeleri amacıyla plajda gece ışıklandırma yasak olup, denizin hemen dibine şezlong konulmamaktadır.

 

 Uçsuz Bucaksız Kumsalı Göz Kamaştırıyor

 

            Çıralı plajı upuzun, bir tarafta Yanartaş'tan başlayıp diğer tarafta Olimpos'a kadar devam etmektedir. Bu kadar uzun plaj olduğu için de hafta sonu günübirlikçilerin sık geldiği günler haricinde öyle dip dibe denize girme durumu bulunmamaktadır. Çıralı tamamen düzlük olup, bisikletine atlayıp gelenlerin birkaç dakikada her yeri dolaştığı bir yerdir.

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.